Menimme ensin Olkiluotoon, jossa opas tarjosi tervetulokahvit ja sitten menimme auditorioon. Täällä opas selitti kuvin ja videoin Olkiluodon toimintaa. Oli mielenkiintoista saada selvyys, kuinka paljon he tuottavat sähköä, 1/6 osa Suomessa tuotetusta, ja kuinka paljon joudumme ostamaan ulkomailta. Tietenkin hän selitti myös muut sähkön ja lämmön tuottomuodot. Esitys oli mielenkiintoinen ja sitten tutustuimme radioaktiivisen loppumateriaalin varastointiin: ”onkaloihin” n. 60 metrin syvyydessä. Lopuksi kohteena oli näyttelyhalli.

Seuraavaksi menimme Vuojoen kartanoon maittavalle kartanolounaalle. Siellä paikallinen opas selitti kartanon monipolvisen ja mutkikkaan historian. Näimme 1800-luvulla olleen talvipuutarhan, jossa oli kasvatettu appelsiiniä, ananasta, nytkin oli yksi ananas ollut kehittymässä, mutta jotkut turistit olivat ottaneet sen. Myös muita etelän hedelmiä kasvatettiin. Kasvihuoneen lämmitys tapahtui puu-uuneilla.

Seuraavaksi tuli uusi opas, joka vei meidät Irjanteen Suomen vanhinta puukirkkoa katsomaan, esitellen matkalla Eurajokea. Sen lattian alle oli haudattu aikaisemmin ihmisiä ajan tavan mukaan. Täältä matkasimme Välimaan torpalle korppukaffeelle. Välimaan torppa on perinne yhdistyksen käytössä. Koululaisia tulee sinne tutustumaan historiallisesti mielenkiintoiseen aikaan. Seinätkin olivat sanomalehdillä tapiseerattu. Koululaiset saivat myös askarrella puuautoja ym Kotimatkalla poikkesimme Jyränkylässä muistolaatalla, kun Leppävirralta retkelle tulleet eivät olleet sitä nähneet. Retki onnistui hyvin.