Geneettinen sukututkimus on tullut täydentämään perinteistä sukututkimusta.

Testejä on monia. FT-dna-testin on sukuseura valinnut, mutta monet sukuun kuuluvat ovat tehneet testin MY-heritageen. Tietoja näistä tutkimuksista voi siirtää toisesta toiseen.

Minä, Alli Rahko, olen tehnyt monta testiä Ft-dna:han. Sukuseura on tehnyt Aulis Kekokankaalle testin Y-fulliin asti. Pentti Esalalle on tehty vain yhden mutaation kysely. Pääsi vain hieman eteenpäin sukupuussa.

Lyhyesti ei näistä testeistä oikein pysty kertomaan. Genetiikan kursseja järjestetään monia. Marja Pirttivaara on Suomessa tehnyt paljon dna-tutkimusta. Hän on kirjoittanut opaskirjan “Juuresi näkyvät”, ja monissa lehdissä on ollut kirjoituksia geneettisestä sukututkimuksesta. Netissä Timo Rossi on tehnyt sukulaisille sukupuita. Aulis Kekokangas on samalla oksalla A. Mantilan kanssa. Tuloksissa oli lähimpiä Dna-sukulaisia viisi. Tilanteet muuttuvat, kun sukulaiset tekevät lisää testejä.

Marja Pirttivaara oli luennollaan tiivistänyt geneettisen sukututkimuksen näin:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>