SUKUKOKOUKSESSA PÄÄTETTYÄ, SANOTTUA JA KUULTUA

 

Sukuseuran 8. sukukokous pidettiin lauantaina 3.7. Virkistyshotelli Yyterissä Porissa. Koolla oli runsaat 20 suvun jäsentä. Lipunnoston ja lounaan jälkeen vietettiin ohjelmallista sukujuhlaa, jossa sukuseuran jäseniltä kuultiin mielenkiintoista ohjelmaa. Riimitaiteilija Pasi Majalahti esitti kolme sanoittamaansa kappaletta; kotikylästään Hyvelästä sekä Makholmasta ja Yyteristä. Sirkka Riitahuhta kertoi Laviassa asuneesta ja sukuumme kuuluneesta Vilhelmiina Hakalasta ja hänen puheenparsistaan. Toivo Hakala julkaisi äitinsä puheenparsista kirjan vuonna 2005.

Sukututkimuksesta vastaava Alli Rahko esitteli sukukirjan lisäosan vaiheita. Toiveena on, että hänelle toimitetaan suvussa tapahtuneista muutoksista (syntyneet, kuolleet, avioituneet jne.) uusimmat tiedot, jotta sukukirjan seuraava osa voitaisiin julkaista mahdollisimman täydellisenä. Suvun jäsenistä ja tapahtumista kaivataan myös juttuja ja tarinoita teoksen elävöittämiseksi. Kaikissa sukuun ja sukulaisiin liittyvissä asioissa voi olla suoraan yhteydessä Alli Rahkoon.

Risto Rajala havainnollisti, miten sukututkimusta tehdään tietoja keräämällä ja yhdistämällä. Risto oli Alli Rahkon tekemän sukukirjan ja seurakunnasta saadun todistuksen perusteella selvittänyt ajankohdan ja henkilöt, milloin ja minkä avioliiton kautta Rajalan suku on tullut osaksi Antti Suutaran sukua. Tässä työssä sukukirja on erittäin hyvä hakuteos. Sitä voi tiedustella allekirjoittaneelta tai muilta sukuseuran hallituksen jäseniltä.

Sukuseuran perustajajäsen ja alkuvuosien puheenjohtaja Alli Rahko nimettiin sukuseuran kunniajäseneksi. Aiemmat kunniajäsenet, Väinö Kankaro ja Aulis Kekokangas, ovat jo siirtyneet ajastamme ikuisuuteen.  Lämpimät onnittelut vielä kerran Allille pitkästä ja vaikuttavasta työstä sukuseuramme hyväksi! Työ onneksemme hänenkin osaltaan vielä jatkuu.

Seuraava sukukokous pidetään heinäkuun toisena lauantaina 2023. Paikka ja ohjelma jäävät seuran hallituksen ratkaistavaksi. Keskustelu niistä jäsenistön kanssa olisi nyt paikallaan, minkä vuoksi odotamme jäsenten ehdotuksia. Vuosittainen jäsenmaksu on edelleen 10 euroa 18 vuotta täyttäneiltä jäseniltä.

Kokouksessa tehtiin myös henkilövalintoja. Sukuseuran uusi puheenjohtaja on Juha Majalahti Eurasta. Muiksi hallituksen jäseniksi valittiin Seija Kiviniemi-Viitanen, Jari Kankaro, Riitta Nybacka, Rauno Rajala, Anu Pörsti ja Alli Rahko sekä uusina jäseninä Juha Hakala ja Merja Majalahti. Kaikista löytyy lisätietoja sukukirjasta.

Asko Riitahuhta ei ollut enää käytettävissä puheenjohtajaksi ja halusi tehdä tilaa nuoremmille sukupolville. Asko on sukuseuramme perustajajäsen ja hän on toiminut perustamisesta lähtien sukuseuran hallituksessa. Puheenjohtajana hän toimi viiden vuoden ajan aina vuodesta 2016. Suuret kiitokset Askolle vastuullisesti ja hyvin hoidetusta puheenjohtajuudesta vaikeana korona-aikana. Lämmin kiitos myös Sirkalle, joka on hienosti tukenut miestään puheenjohtajana ja hallitusta työssään mm. emännöiden hallituksen lukuisia kokouksia tilallaan.

Sukulaisten tavoittamisen ja hyvän vuorovaikutuksen mahdollistamiseksi on tärkeää, että sukuseuralla on jäsenten ja muiden sukuun kuuluvien yhteystiedot käytettävissä. Sukuseuran toiminnasta jaetaan tietoja sekä jäsenille että muille sukuun kuuluville. Osallistuminen tapahtumiin ja kokouksiin on tietysti mahdollista pääsääntöisesti vain jäsenille. Jäsenmaksu on historiakirjan myynnin ohella ainoa tulolähde, minkä vuoksi jäsenmaksun maksaminen ja jäsenmäärän kasvattaminen ovat seuran toiminnan jatkuvuuden ja kehittymisen kannalta aivan välttämätöntä. Jäsenmaksun voi maksaa sukuseuran kotisivuilta löytyvälle tilille ja yhteystiedot (kotiosoite, sähköposti ja puhelinnumero) voi lähettää allekirjoittaneelle tai seuran sähköpostisosoitteeseen info@asuutara.net. Sukuseuran toiminnasta ja mm. sukututkimukseen liittyvistä asioista viestittelemme seuran kotisivuilla www.asuutara.net.

Kiitän kaikkia sukujuhlassa ja -kokouksessa olleita aktiivisesta osallistumisestanne ja kaikille sukulaisille toivotan oikein hyvää ja terveysturvallista kesää!

Juha Majalahti

puheenjohtaja

juha.majalahti@eura.fi

044 422 4000

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>