A.Suutaran suvun laskiaistapahtuma Veneskosken koululla 3.3.2019

Aurinko ja lämmin ilma suosi sukuseuran tapahtumaa. Seuran emäntä Riitta Nybacka tarjoili hyvää hernerokkaa alkajaisiksi. Sukulaiset saivat aikaa seurustella ja tutustua sukulaisiin, joita eivät olleet tavanneet. Keskusteltiin samalla DNA-tutkimuksesta, josta sukulaiset olivat kiinnostuneet. On mielenkiintoista, mistä päin maailmaa olemme tänne tulleet. Etäisin serkku on syntynyt v. 1325, jonka olemme löytäneet. Paljon muitakin etä-serkkuja olivat sukulaiset löytäneet. Vuoden 2020 kesäkokoukseen toivomme saavamme lisäyksiä ja korjauksia nyt myytävään sukukirjaan, jotta lisäykset voitaisiin lisätä tähän viimeiseen sukukirjaan lisänä.

Ruokailun jälkeen lähdimme ulkoilemaan. Lapset laskivat pulkalla ja vesikelkalla. Käytiin katsomassa rakenteilla olevaa kesäteatteria. Ihastuttiin ja päätettiin ostaa sukuseuralle oma istuin ja ensi kesänä menemme ryhmällä kesäteatteriin.

Keppihevosratsastuksesta ei oltu kovasti kiinnostuneita, vaikka paikalla oli 9 keppihevosta. Enemmän kiinnosti sukulaisia tikkupullien paisto. Pullat olivat tosi hyviä. Pj:n vaimo Sirkka Riitahuhta oli tehnyt taikinan ja pullat pysyivät tikussa uudella menetelmällä.

Lopuksi sisällä luokkahuoneessa saimme kahvin kanssa erityisen hyviä munkkeja, joita J. Viitanen toi Porista.

Laskiaistapahtuma oli mieleenpainuva ja muistutti entisistä perinteistä. Lapset toivat tilaisuuteen riemua, johon vanhemmatkin yhtyivät.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>