Veneskoskella Jyränkyläntie 385

Antti Suutaran Sukuseura teetätti muistolaatan Antti Suutaralle. Laatan paljastus oli juhlallinen tilaisuus paikalla, jossa Antti eli perheellisenä. Antin ja Annan jälkeläisiä on sukuseuran toimesta koottu kirjaksi. Nyt on teossa kakkospainos kirjasta. Yli 1000 sukuunkuuluvaa on löytynyt lisää v. 2010 julkaistun Raevuoren kirjan pohjalta koottuun ykköspainokseen.

Muistolaatan paljastus alkoi sukuseuran nimeämällä seuran virrellä n:o 345 “Jo mahtaisimme yötä ja päivääkin kiittää”. Laulua säesti Ville Katajamäki trumpetilla. Trumpettifanfaarin säestyksellä tulivat airuet ja Suomen lippu paikalle. Pastori Jari Koskela piti mieleenpainuvan paljastuspuheen. Hän kertoi, että tämän laatuinen toiminta on sukulaisia lähentävä ja edistää kanssaihmisten ymmärtämistä. Pauli Lanne paljasti laatan. Satakunnan laulun jälkeen trumpetisti soitti linppufanfaarin ja lippu sekä airuet poistuivat paikalta. Nyt osallistujat pääsivät katsomaan hienoa muistolaattaa, jonka Keijo Kerola ja insinööri Marko Kivinen olivat toteuttaneet. Sukuseura tarjosi kuumaa glögiä lämmikkeeksi. Lopuksi lauloimme laulun “Arvon mekin ansaitsemme”.

Muistolaatan paljastuksen jälkeen siirryttiin pikkujoulun viettoon Riitahuhdan Varamummolaan Kurkikorpeen, joka on miellyttävä uudehko kokoontumistila useammalle kymmenelle henkilölle. Talon “Kirkkomaisuus” luo hyvin rauhoittavan tunnelman. Arkkitehtuuri on talon arkkitehtipojan kynän jälkeä. Siellä tarjottiin ensin myös kuumaa glögiä ja sitten emäntä Sirkka Riitahuhta oli keittänyt joulupuuron ja vääksynäsoppaa. Korsutöpinä tuli laulattamaan joululauluja ja esitti myös omia laulujaan. Kahville ja tortulle menimme myös vanhalle puolelle.

Muistolaatan paljastustilaisuuteen sattui kaunis päivä ja pikkujoulu oli lämminhenkinen. Päivä oli onnistunut ja mieleenpainuva.