Sukukokouksessa muistettiin seuran pitkäaikaista toimijaa Alli Rahkoa. Kuvassa vasemmalla sukuseuran uusi puheenjohtaja Merja Majalahti sekä kaikki seuran entiset puheenjohtajat Asko Riitahuhta, Alli Rahko, Risto Rajala ja Juha Majalahti.

 

Kankaanpään Taidekaupunki ja Venesjärvi järjestivät hyvät puitteet Antti Suutaran sukuseuran kokouspäivälle heinäkuisena lauantaina. Sukuseuran nimeä kantava Antti Suutara syntyi Hämeenkyrössä 1741, mutta asettui Kankaanpään Veneskoskelle Kankaron tilalle 1771. Sukuseura on perustettu 2007 ja siihen kuuluu kaikkiaan noin 160 jäsentä eripuolilta Suomea ja Amerikoita myöten. Seuran suurin tähänastinen ponnistus on ollut vuonna 2018 julkaistu ja edelleen myynnissä oleva Antti Suutaran sukua -sukukirja.

Kokouspäivä aloitettiin sateisella Kankaanpään Taidekehä-kierroksella. Parinkymmenen suutaralaisen joukko sai Maija Anttilalta asiantuntevan ja mielenkiintoisen opastuksen vaikuttavaan Kankaanpään Taidekaupunkiin. Kehällä oli esillä myös kankaanpääläistaustaisen ja Suutaran sukuun kuuluvan keramiikkataiteilija ja muotoilija Heini Riitahuhdan teoksia. 

Kokous alkoi Viinitila Meggalassa lipunnostolla. Sukuseuran kahdeksanteen sukukokoukseen osallistui 44 sukuseuralaista. Kokouksen avasi seuran luopuva puheenjohtaja Juha Majalahti todeten koronan vaikuttaneen merkittävästi kuluneeseen kaksivuotiseen sukukokouskauteen, mistä huolimatta jäsenmäärän kehitys on ollut erittäin suotuisaa.

Sukukokouksen puheenjohtajana toimi aiempien vuosien kokemuksella ja jämäkkyydellä sukuseuran entinen puheenjohtaja Risto Rajala. Kokouksessa valittiin uudeksi kaksivuotiskaudeksi puheenjohtaja ja hallitus. Puheenjohtajaksi valittiin Merja Majalahti Porista ja hallituksen uusiksi jäseniksi Sari Saari Hyvinkäältä ja Anna-Maija Jyräkoski Ikaalisista. Hallituksessa jatkavat Seija Kiviniemi-Viitanen Porista, Jari Kankaro Porista, Juha Hakala Turusta, Anu Pörsti Porista, Rauno Rajala Harjavallasta ja Juha Majalahti Eurasta.   Kokouksen päätteeksi kunniajäsentä, entistä puheenjohtajaa ja luopuvaa hallituksen jäsentä Alli Rahkoa muistettiin pitkästä ja arvokkaasta sukulaisten ja sukuseuran hyväksi tehdystä työstä. Seuraava sukukokous pidetään kesällä 2025.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>